Hulpgoederen naar Roemenië

Hulpgoederen naar Roemenië

Jaarlijks worden één of twee transporten met hulpgoederen naar een tweetal dorpen in Roemenië verzorgd door Kringloopwinkel Op Dreef, in naam van het Pastoraal Fonds. De goederen gaan voornamelijk naar de dorpen Tileagd en Bilghez. Ook wordt kleding gestuurd naar het kindertehuis Kájánto Mária in Alesd.

In de uitzoekruimte van Kringloopwinkel Op Dreef aan de Kagerdreef 51A te Sassenheim zoeken een aantal dames op verschillende dagen in de week de binnengebrachte dames-, heren-,jongens-, meisjes-, babykleding, schoenen, sportartikelen, medische artikelen, enz. uit. De uitgezochte goederen worden netjes verpakt in dozen (vooral verhuis- en bananendozen).
De gevulde dozen worden vervolgens opgeslagen tot een volume van
ca. 35 m3. Dit houdt in zo’n 600 – 700 dozen.
Het laden van de vrachtauto wordt gedaan door medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef. Een overzicht van deze transporten in de afgelopen jaren:

Kledingtransport op 2 juli 2020

Recordaantal dozen met goederen naar Roemenië


 

Gedurende twee maanden kon geen kleding bij Kringloopwinkel Op Dreef worden ingebracht omdat de winkel gesloten was i.v.m. het coronavirus.
De landsgrenzen waren dicht en in Roemenië was een zeer stringente lockdown van toepassing. Transporten van kleding waren dus niet mogelijk. Halverwege de maand mei zijn medewerkers weer aan het werk gegaan om kleding uit te zoeken. Alles op de bekende 1,5 meter afstand. Omdat na openstelling van de winkel ook veel kleding kon worden ingebracht, viel er de afgelopen tijd heel veel uit te zoeken en te verpakken. Dat was merkbaar in de opslag, Le Depot, aan de Kagerdreef. In diverse ruimten van het gebouw werden de met uitgezochte en gevulde kledingdozen neergezet.
Op donderdag 2 juli 2020 hebben 12 medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef een transport geladen voor een tweetal plaatsen in Roemenië (Tileagd en Aleşd). In totaal worden het recordaantal van 831 dozen met goederen geladen.  Bij elkaar ruim 5000 kg aan goederen. Bij elkaar weer zo’n 45 m3 aan goederen. Behalve dozen met kleding, schoenen, sportartikelen e.d., gingen er ook dozen mee gevuld met Engelse leesboeken, speelgoed, gebreide dekens,  incontinentiemateriaal, drinkvoeding, verbandmiddelen en stoma-materiaal.

Op zaterdag 4 juli zijn de goederen afgeleverd in Tileagd en Alesd.
        

Kledingtransport op 21 november 2019

Op donderdag 21 november 2019 hebben 13 medewerkers van
Kringloopwinkel Op Dreef een transport geladen voor een drietal plaatsen in Roemenië (Tileagd, Aleşd, en Bilghez). In totaal worden 766 dozen met goederen geladen.  
Wat wordt er zoal geladen: 733 dozen met kleding, schoenen, sportartikelen e.d.; Engelse leesboeken en voetballen voor de Middenschool in Tileagd, vijf grote dozen met 59 schoenendozen die met speelgoed zijn gevuld door de kinderen en ouders van de Protestantse Gemeente Sassenheim. Gebreide sjaals, mutsen truien en dekens gemaakt door de HobbyGroep van de Protestantse Gemeente Sassenheim.
Vijf computers met bijbehorende monitors voor de school in Bilghez
Er wordt zelfs een viool meegestuurd.

Dozen (33) met medische artikelen, gevuld met incontinentiemateriaal, drinkvoeding, verbandmiddelen en stoma-materiaal, verder een rolstoel en wandelstokken. Een deel hiervan gaat naar de diaconie van de Reformatorische kerk, een deel naar de dokterspost in Tileagd en een deel naar het ziekenhuis in Aleşd. Bij elkaar weer zo’n 45 m3 aan goederen.

Op 25 november 2019 zijn de goederen afgeleverd in Roemenië, waaronder Tileagd.

Kledingtransport op 22 november 2018

Op donderdag 22 november 2018 is door 11 medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef een transport geladen voor een viertal plaatsen in Roemenië (Tileagd, Aleşd, Bilghez en Salonta). In totaal werden 739 dozen met goederen geladen.
Wat is er zoal geladen: kleding e.d. (670);  voetbalkleding (5), rolstoelen (3), een elektronisch orgel, loophulpmiddelen, Engelse en Hongaarse boeken, kinderspeelgoed en knuffels, schoenendozen die met speelgoed zijn gevuld door de kinderen en ouders van de Protestantse Gemeente Sassenheim. Gebreide sjaals, mutsen truien, dekens, enz. die door de HobbyGroep van de Protestantse Gemeente Sassenheim zijn vervaardigd.

Dozen met medische artikelen (42), waaronder ook drinkvoeding en incontinentiemateriaal. Een deel hiervan gaat naar het ziekenhuis in Salonta. En nachtkastjes (12) en schemerlampen (12) voor het Kindertehuis in Aleşd.
Bij elkaar weer zo’n 45 m3 aan goederen die eerst belangeloos zijn afgestaan en die nu weer ten goede zullen komen aan de mensen die het in Roemenië nodig hebben of zeer goed kunnen gebruiken. Hiermee wordt een goed doel gediend, wat ook het voornaamste uitgangspunt is van Kringloopwinkel Op Dreef.

Kledingtransport op 8 maart 2018

Op donderdag 8 maart 2018 zijn door medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef 255 dozen geladen voor een tweetal plaatsen in Roemenië, nl. Tileagd en Alesd. Naar schatting 15 m3 aan goederen.
Voor Tileagd zijn geladen: 110 dozen met kleding, 16 dozen met 30 pc-beeldschermen, 1 doos Engelse boeken voor de Middenschool en 3 dozen met Nutridrink (een dieetvoeding voor medisch gebruik bij de dieetbehandeling van ziekte gerelateerde ondervoeding) voor het ziekenhuis in Marghita.

Voor Alesd zijn geladen: 120 dozen met kleding en 5 dozen met 10 pc-beeldschermen.
Inmiddels is het transport op de bestemming aangekomen en op maandag 10 maart 2018 ook gelost.

   

Kledingtransport op 24 november en 1 december 2017

Op vrijdag 24 november en vrijdag 1 december 2017 zijn door medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef een tweetal transporten voor vier plaatsen in Roemenië geladen.
In totaal zijn bij deze twee transporten 698 dozen van verschillende afmetingen in de trailers geladen. Voor Tileagd zijn verschillende projectieschermen, een rolstoel, incontinentiemateriaal wandelstokken, kerstversiering, posters e.d. meegegeven. De meeste dozen zijn bestemd voor Tileagd, zo’n 493. De dozen bevatten naast kleding ook de schoenendozen die in de Protestantse kerken in Sassenheim door kinderen zijn gevuld met speelgoed (voor de kinderen aldaar), medische artikelen voor de plaatselijke dokterspost en het ziekenhuis in Marghita, door de HobbyGroep van de Julianakerk gebreide artikelen voor de dokterspost en de diaconie in Tileagd. Voor het Kindertehuis “Kajanto Maria” in Aleşd zijn kerstartikelen meegegeven waarmee de kinderen het een en ander kunnen versieren.
Voor de Middenschool zijn dozen met Engelse boeken en sportartikelen meegegaan. De kleuterschool krijgt speelgoed die afkomstig is van de actie “Goedzak” die momenteel ook bij AH in Sassenheim wordt gehouden.
Voor het dorp Bilghez werden in totaal 205 dozen geladen. Naast de dozen met kleding gaan naar dit dorp ook met speelgoed gevulde schoenendozen, speelgoed voor de kleuterschool en gebreide artikelen voor jonge moeders.
Op 26 november 2017 en 2 december 2017 zijn de transporten in Tileagd en Bilghez gelost.

Kledingtransport op 17 november 2016

Op donderdag 17 november 2016 is door medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef een transport voor een viertal plaatsen in Roemenië geladen. In totaal zijn 630 dozen van verschillende afmetingen in de trailer geladen. Ook ging een elektronisch orgel voor de Reformatorische kerk in Tileagd en een personen tillift voor het Ziekenhuis “dr. Pop Mircea” in Marghita op transport. De meeste dozen zijn bestemd voor Tileagd, zo’n 411. De dozen bevatten naast kleding ook de schoenendozen die in de Protestantse kerken in Sassenheim door kinderen zijn gevuld met speelgoed (voor de kinderen aldaar), medische artikelen voor de plaatselijke dokterspost en het ziekenhuis in Marghita, door de HobbyGroep van de Julianakerk gebreide artikelen voor de dokterspost en de diaconie in Tileagd en het Kindertehuis “Kajanto Maria” in Aleşd.
Voor de Middenschool zijn dozen met Engelse boeken, sport- en spelartikelen en een tiental platte beeldschermen meegegaan. De kleuterschool krijgt speelgoed die afkomstig is van de actie “Goedzak” die momenteel ook bij AH in Sassenheim wordt gehouden.
Voor het dorp Bilghez werden in totaal 219 dozen geladen. Naast de dozen met kleding gaan naar dit dorp ook met speelgoed gevulde schoenendozen, speelgoed voor de kleuterschool en gebreide artikelen voor jonge moeders.Op 21 november 2017 is het transport in Tileagd en Bilghez gelost.