Hulpgoederen naar Roemeniƫ

Hulpgoederen naar Roemeniƫ

Jaarlijks worden ƩƩn of twee transporten met hulpgoederen naar een tweetal dorpen in Roemeniƫ verzorgd door Kringloopwinkel Op Dreef, in naam van het Pastoraal Fonds. De goederen gaan voornamelijk naar de dorpen Tileagd en Bilghez. Ook wordt kleding gestuurd naar het kindertehuis KƔjƔnto MƔria in Alesd.

In de uitzoekruimte van Kringloopwinkel Op Dreef aan de Kagerdreef 51A te Sassenheim zoeken een aantal dames op verschillende dagen in de week de binnengebrachte dames-, heren-,jongens-, meisjes-, babykleding, schoenen, sportartikelen, medische artikelen, enz. uit. De uitgezochte goederen worden netjes verpakt in dozen (vooral verhuis- en bananendozen). De gevulde dozen worden vervolgens opgeslagen tot een volume van
ca. 35 m3. Dit houdt in zo’n 600 – 700 dozen.Ā 
Het laden van de vrachtauto wordt gedaan door medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef. Een overzicht van deze transporten in de afgelopen jaren:

Transport van hulpgoederen op 10 maart 2022

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_8640_krant-1024x819.jpg

Op donderdag 10 maart is door medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef een transport met hulpgoederen geladen die vooral bestemd is voor OekraĆÆense vluchtelingen in RoemeniĆ«.
Nadat was gebleken, dat het niet mogelijk was een transport met hulpgoederen rechtstreeks naar OekraĆÆne te realiseren is besloten om de hulpgoederen naar RoemeniĆ« te sturen. Dit na overleg met de contactpersonen van het Pastoraal Fonds in RoemeniĆ«. De kerkgemeenschappen in Tileagd en Alesd zijn direct betrokken bij de hulp aan OekraĆÆense vluchtelingen. Zij kunnen met name dozen die gevuld zijn met dekens, linnen- en beddengoed en medische artikelen zoals verbandmiddelen en incontinentiemateriaal goed gebruiken. Tevens geeft het hun de mogelijkheid om ook kleding te verkopen en met de opbrengst daarvan andere goederen aan te schaffen, zoals bedden, matrassen, enz. Wat ging er zoal mee naar Tileagd en Alesd:
640 dozen met kleding, dekens, linnengoed, 51 dozen met medische artikelen (incontinentiemateriaal, verbandmiddelen, brillen), een rolstoel en bundels met wandelstokken, krukken, grijpers.
In totaal 6375 kg in 40 m3 laadruimte.

Overigens zijn ook nog 90 dozen met hulpgoederen (kleding) met een transport naar Moldaviƫ meegegeven.

Waarom naar RoemeniĆ«? Voor transporten naar OekraĆÆne is altijd een vergunning nodig. Hulp aan OekraĆÆense mensen zal na de inval van het Russisch leger in OekraĆÆne vooral plaatsvinden in de buurlanden van OekraĆÆne. Te meer daar mannelijke, OekraĆÆense chauffeurs, ouder dan 18 jaar, het land niet meer uit mogen, werkgevers de chauffeurs verbieden om naar OekraĆÆne te rijden, transportbedrijven niet zeker zijn hoe de situatie is aan de OekraĆÆense grens en niet meewerken.

Kringloopwinkel Op Dreef is door de inkomsten van de verkoop van tweedehandse goederen in staat deze transporten te bekostigen en mensen in Oost-Europa te helpen. Het blijft nodig deze hulpgoederen te sturen omdat het veel mensen ontbreekt aan inkomsten om kleding te kopen en nu ook om OekraĆÆense vluchtelingen te helpen. Helaas kunnen er op dit moment (hopelijk tijdelijk) geen rechtstreekse transporten van hulpgoederen naar OekraĆÆne plaatsvinden.


Kledingtransport op 11 november 2021

In afwachting van een transportvergunning voor een kledingtransport naar OekraĆÆne, zijn de dozen met goederen met bestemming RoemeniĆ« tijdelijk opgeslagen in een zeecontainer, die naast Kringloopwinkel Op Dreef is neergezet. Als deze zeecontainer ook vol met dozen is geladen betekent dit dat het moment is aangebroken om het transport naar RoemeniĆ« te organiseren.

Op donderdag 11 november 2021 hebben een tiental medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef een transport geladen voor twee plaatsen in RoemeniĆ« (Tileagd en Aleşd). In totaal worden 600 dozen met goederen geladen. Ā 

Wat wordt er zoal geladen: 570 dozen met kleding, schoenen, sportartikelen e.d. Dozen met kerstcadeaus voor de kinderen van de Kinderdienst van de Reformatorische kerk en met speelgoed (Lego, knuffels, spellen, tekenmateriaal) voor de kleuterschool en de Middenschool in Tileagd.
Verder ook 23 dozen met medische artikelen, zoals incontinentiemateriaal, verbandmiddelen en stoma- en kathetermateriaal, twee rolstoelen en een toiletstoel. De medische artikelen gaan naar de dokterspost en een aantal dozen met incontinentiemateriaal naar de diaconie van de Reformatorische kerk in Tileagd. Voor het Kindertehuis KajĆ”ntĆ³ MĆ”ria in Aleşd is naast de dozen met kleding ook een TV meegegeven.
Bij elkaar weer zoā€™n 35 m3 (5430 kg) aan goederen die belangeloos zijn afgestaan en die nu weer ten goede zullen komen aan mensen die het in RoemeniĆ« nodig hebben of zeer goed kunnen gebruiken. Hiermee wordt een goed doel gediend, wat ook het voornaamste uitgangspunt is van Kringloopwinkel Op Dreef.Ā 

Lossen van de lading in Tileagd 13 november 2021

Kledingtransport op 3 december 2020

Sassenheim ā€“ Medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef hebben op donderdag 3 december ook een transport met hulpgoederen voor de plaatsen Tileagd en Aleşd in RoemeniĆ« kunnen laden.

Terwijl de gehele lading voor het kledingtransport naar OekraĆÆne klaar staat in ā€œLe Depotā€ van Kringloopwinkel Op Dreef moet nog wel worden gewacht op de vergunning van de douane in OekraĆÆne.Ā De vergunning wordt in begin november ontvangen zodat het transport op 19 november kan worden geladen. Terwijl in de maanden september en oktober op de vergunning wordt gewacht gaat het uitzoeken en inpakken van kleding gewoon door. Maar nu voor een kledingtransport naar RoemeniĆ«.

Na verloop van tijd is er onvoldoende ruimte om twee transporten op te slaan. Gelukkig brengt Moolenaar BV te Voorhout uitkomst. Daar kunnen de dozen met kleding en medische artikelen voor Roemeniƫ tijdelijk worden opgeslagen. Wekelijkse worden de dozen nu naar dit adres in Voorhout gebracht. Omdat alle dozen daar inmiddels zijn neergezet zal het laden vanaf dat adres plaats vinden.
Op donderdag 3 december staat om negen uur een trailer voor de hal bij Moolenaar BV om geladen te worden voor de plaatsen Tileagd en Aleşd in RoemeniĆ«. Wat wordt er zoal geladen: 366 dozen met kleding, schoenen, sportartikelen e.d.. Verder Ć©Ć©n doos met Engelse leesboeken, vijf grote dozen met 59 tasjes met speelgoed die zijn gevuld door de kinderen en ouders van de Protestantse Gemeente Sassenheim.
Deze tasjes zullen aan 59 Hongaarse kinderen worden gegeven die in Roemeniƫ wonen.
Dozen (33) gevuld met medische artikelen, zoals incontinentiemateriaal, drinkvoeding, verbandmiddelen en stoma-materiaal, verder een rolstoel, krukken, looprekken en wandelstokken. Van deze medische artikelen gaat een deel naar de diaconie van de Reformatorische kerk, een deel naar de dokterspost in Tileagd en een deel naar het ziekenhuis in Aleşd. Ook zijn een aantal dozen meegegeven met kerstgeschenken voor de contactpersonen en vrienden van de (oud-)leden van het Pastoraal Fonds.
Bij elkaar weer zoā€™n 25 m3 aan goederen die belangeloos zijn afgestaan en die nu weer ten goede zullen komen aan de mensen die het in RoemeniĆ« nodig hebben of zeer goed kunnen gebruiken. Met name in deze corona-tijd is het nodig deze hulpgoederen te sturen omdat het veel mensen ontbreekt aan inkomsten. Hiermee wordt een goed doel gediend, wat ook het voornaamste uitgangspunt is van Kringloopwinkel Op Dreef. Alleen door de inkomsten van de verkoop van tweedehandse goederen zijn wij in staat deze transporten te bekostigen en de mensen in RoemeniĆ« en OekraĆÆne op deze wijze te helpen.

Kledingtransport op 2 juli 2020

Recordaantal dozen met goederen naar Roemeniƫ

Ā 

Gedurende twee maanden kon geen kleding bij Kringloopwinkel Op Dreef worden ingebracht omdat de winkel gesloten was i.v.m. het coronavirus.
De landsgrenzen waren dicht en in Roemeniƫ was een zeer stringente lockdown van toepassing. Transporten van kleding waren dus niet mogelijk. Halverwege de maand mei zijn medewerkers weer aan het werk gegaan om kleding uit te zoeken. Alles op de bekende 1,5 meter afstand. Omdat na openstelling van de winkel ook veel kleding kon worden ingebracht, viel er de afgelopen tijd heel veel uit te zoeken en te verpakken. Dat was merkbaar in de opslag, Le Depot, aan de Kagerdreef. In diverse ruimten van het gebouw werden de met uitgezochte en gevulde kledingdozen neergezet.
Op donderdag 2 juli 2020 hebben 12 medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef een transport geladen voor een tweetal plaatsen in RoemeniĆ« (Tileagd en Aleşd). In totaal worden het recordaantal van 831 dozen met goederen geladen.Ā  Bij elkaar ruim 5000 kg aan goederen. Bij elkaar weer zoā€™n 45 m3 aan goederen. Behalve dozen met kleding, schoenen, sportartikelen e.d., gingen er ook dozen mee gevuld met Engelse leesboeken, speelgoed, gebreide dekens,Ā  incontinentiemateriaal, drinkvoeding, verbandmiddelen en stoma-materiaal.

Op zaterdag 4 juli zijn de goederen afgeleverd in Tileagd en Alesd.
Ā Ā  Ā  Ā  Ā 

Kledingtransport op 21 november 2019

Op donderdag 21 november 2019 hebben 13 medewerkers van
Kringloopwinkel Op Dreef een transport geladen voor een drietal plaatsen in RoemeniĆ« (Tileagd, Aleşd, en Bilghez). In totaal worden 766 dozen met goederen geladen. Ā 
Wat wordt er zoal geladen: 733 dozen met kleding, schoenen, sportartikelen e.d.;Ā Engelse leesboeken en voetballen voor de Middenschool in Tileagd, vijf grote dozenĀ met 59 schoenendozen die met speelgoed zijn gevuld door de kinderen en oudersĀ van de Protestantse Gemeente Sassenheim. Gebreide sjaals, mutsen truien en dekens gemaakt door de HobbyGroep van de Protestantse Gemeente Sassenheim.
Vijf computers met bijbehorende monitors voor de school in Bilghez
Er wordt zelfs een viool meegestuurd.

Dozen (33) met medische artikelen, gevuld met incontinentiemateriaal, drinkvoeding, verbandmiddelen en stoma-materiaal, verder een rolstoel en wandelstokken. Een deel hiervan gaat naar de diaconie van de Reformatorische kerk, een deel naar de dokterspost in Tileagd en een deel naar het ziekenhuis in Aleşd.Ā Bij elkaar weer zoā€™n 45 m3 aan goederen.

Op 25 november 2019 zijn de goederen afgeleverd in Roemeniƫ, waaronder Tileagd.

Kledingtransport op 22 november 2018

Op donderdag 22 november 2018 is door 11 medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef een transport geladen voor een viertal plaatsen in RoemeniĆ« (Tileagd, Aleşd, Bilghez en Salonta). In totaal werden 739 dozen met goederen geladen.
Wat is er zoal geladen: kleding e.d. (670); Ā voetbalkleding (5), rolstoelen (3), een elektronisch orgel, loophulpmiddelen, Engelse en Hongaarse boeken, kinderspeelgoed en knuffels, schoenendozen die met speelgoed zijn gevuld door de kinderen en ouders van de Protestantse Gemeente Sassenheim. Gebreide sjaals, mutsen truien, dekens, enz. die door de HobbyGroep van de Protestantse Gemeente Sassenheim zijn vervaardigd.

Dozen met medische artikelen (42), waaronder ook drinkvoeding en incontinentiemateriaal. Een deel hiervan gaat naar het ziekenhuis in Salonta. En nachtkastjes (12) en schemerlampen (12) voor het Kindertehuis in Aleşd.
Bij elkaar weer zoā€™n 45 m3 aan goederen die eerst belangeloos zijn afgestaan en die nu weer ten goede zullen komen aan de mensen die het in RoemeniĆ« nodig hebben of zeer goed kunnen gebruiken. Hiermee wordt een goed doel gediend, wat ook het voornaamste uitgangspunt is van Kringloopwinkel Op Dreef.

Kledingtransport op 8 maart 2018

Op donderdag 8 maart 2018 zijn door medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef 255 dozen geladen voor een tweetal plaatsen in Roemeniƫ, nl. Tileagd en Alesd. Naar schatting 15 m3 aan goederen.
Voor Tileagd zijn geladen: 110 dozen met kleding, 16 dozen met 30 pc-beeldschermen, 1 doos Engelse boeken voor de Middenschool en 3 dozen met Nutridrink (een dieetvoeding voor medisch gebruik bij de dieetbehandeling van ziekte gerelateerde ondervoeding) voor het ziekenhuis in Marghita.

VoorĀ Alesd zijn geladen: 120 dozen met kleding en 5 dozen met 10 pc-beeldschermen.
Inmiddels is het transport op de bestemming aangekomen en op maandag 10 maart 2018 ook gelost.

Ā  Ā 

Kledingtransport op 24 november en 1 december 2017

Op vrijdag 24 november en vrijdag 1 december 2017 zijn door medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef een tweetal transporten voor vier plaatsen in Roemeniƫ geladen.
In totaal zijn bij deze twee transporten 698 dozen van verschillende afmetingen in de trailers geladen. Voor Tileagd zijn verschillende projectieschermen, een rolstoel, incontinentiemateriaal wandelstokken, kerstversiering, posters e.d. meegegeven. De meeste dozen zijn bestemd voor Tileagd, zoā€™n 493. De dozen bevatten naast kleding ook de schoenendozen die in de Protestantse kerken in Sassenheim door kinderen zijn gevuld met speelgoed (voor de kinderen aldaar), medische artikelen voor de plaatselijke dokterspost en het ziekenhuis in Marghita, door de HobbyGroep van de Julianakerk gebreide artikelen voor de dokterspost en de diaconie in Tileagd. Voor het Kindertehuis ā€œKajanto Mariaā€ in Aleşd zijn kerstartikelen meegegeven waarmee de kinderen het een en ander kunnen versieren.
Voor de Middenschool zijn dozen met Engelse boeken en sportartikelen meegegaan.Ā De kleuterschool krijgt speelgoed die afkomstig is van de actie ā€œGoedzakā€ die momenteel ook bij AH in Sassenheim wordt gehouden.
Voor het dorp Bilghez werden in totaal 205 dozen geladen. Naast de dozen met kleding gaan naar dit dorp ook met speelgoed gevulde schoenendozen, speelgoed voor de kleuterschool en gebreide artikelen voor jonge moeders.
Op 26 november 2017 en 2 december 2017 zijn de transporten in Tileagd en Bilghez gelost.

Kledingtransport op 17 november 2016

Op donderdag 17 november 2016 is door medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef een transport voor een viertal plaatsen in RoemeniĆ« geladen. In totaal zijn 630 dozen van verschillende afmetingen in de trailer geladen. Ook ging een elektronisch orgel voor de Reformatorische kerk in Tileagd en een personen tillift voor het Ziekenhuis ā€œdr. Pop Mirceaā€ in Marghita op transport. De meeste dozen zijn bestemd voor Tileagd, zoā€™n 411. De dozen bevatten naast kleding ook de schoenendozen die in de Protestantse kerken in Sassenheim door kinderen zijn gevuld met speelgoed (voor de kinderen aldaar), medische artikelen voor de plaatselijke dokterspost en het ziekenhuis in Marghita, door de HobbyGroep van de Julianakerk gebreide artikelen voor de dokterspost en de diaconie in Tileagd en het Kindertehuis ā€œKajanto Mariaā€ in Aleşd.
Voor de Middenschool zijn dozen met Engelse boeken, sport- en spelartikelen en een tiental platte beeldschermen meegegaan. De kleuterschool krijgt speelgoed die afkomstig is van de actie ā€œGoedzakā€ die momenteel ook bij AH in Sassenheim wordt gehouden.
Voor het dorp Bilghez werden in totaal 219 dozen geladen. Naast de dozen met kleding gaan naar dit dorp ook met speelgoed gevulde schoenendozen, speelgoed voor de kleuterschool en gebreide artikelen voor jonge moeders.Op 21 november 2017 is het transport in Tileagd en Bilghez gelost.

Ā 

Ā Ā