Klokkenmaker gezocht

Klokkenmaker gezocht

 Toen de Kringloop aan de Bijweglaan in Sassenheim werd geopend was er ook een afdeling Curiosa. Op die afdeling wilde men wandklokken ophangen, maar er was één probleem, nl. veel wandklokken die waren ingeleverd liepen niet. En dat is toch heel belangrijk ………………
als je bij de tijd wil zijn.

Gelukkig bood Piet Meyer aan de klokken te controleren en zo nodig te repareren. Dat heeft hij gelukkig jaren kunnen doen. En daar was men op de afdeling Curiosa heel blij mee, want men kon goed lopende klokken verkopen. Maar helaas moest Piet i.v.m. zijn gezondheid stoppen.

Toen heeft Nico Kooy het van hem over genomen. Nico heeft ook jaren de klokken gerepareerd. Inmiddels in Kringloopwinkel Op Dreef. Nico vond het fijn en leuk werk, ondanks het feit dat het niet zijn beroep was, maar wel een hobby was geworden. Toen echter zijn gezondheid het niet meer toeliet om dit nauwkeurige werk te doen, moest hij stoppen.

Gelukkig kwam een nieuwe klokkenmaker in zicht en wel Leo Mutter.
Leo controleert en repareert la weer heel veel jaren klokken voor de afdeling Curiosa. Elke maandag komt hij kijken of er nog klokken zijn ingeleverd. Als die er zijn neemt hij die mee om vervolgens de klokken thuis na te kijken. Dit doet hij ook al weer jaren. Hij vindt het fijn om de afdeling Curiosa zo te helpen. Maar de jaren gaan ook bij hem tellen

Daarom zoeken wij nu iemand die ons wil komen helpen om klokken na te kijken en indien nodig te repareren voor Kringloopwinkel Op Dreef.

WAAR AANMELDEN ?
Nadere informatie over de inhoud van het werk als klokkenmaker kunt u verkrijgen op de hieronder aangegeven manieren. U kunt zo ook aangeven dat u wilt toetreden tot de groep van ca. 170 vrijwilligers.

  • Bij een medewerker van de afdeling Curiosa
  • Door te bellen naar 0252-216288 en uw naam en telefoonnummer in te spreken; het afdelingshoofd van de afdeling Curiosa neemt dan contact met u op.
  • Door het contactformulier op de website in te vullen.